El-Hayye: “Filistin’de Yapılacak Seçimlere Hazırız”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Halil El-Hayye, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Komitesi'nin düşmanla güvenlik işbirliğine son verdiğine dair aldığı karardan kuşku duyduklarını, FKÖ’nün Hamas, İslamî Cihad ve diğer direniş gruplarını katmadan Perşembe günü yaptığı toplantının da Filistin halkını temsil etmediğini söyledi. 

Görüntülenme: 1236 Tarih: 07 Mart 2015 05:31
El-Hayye: “Filistin’de Yapılacak Seçimlere Hazırız”

İşgal altındaki Filistin topraklarında yapılacak muhtemel seçimleri de değerlendiren Hamas lideri El-Hayye, “Hamas seçimlere hazır. Ama bir şartla. Öncelikle başkanlık seçimiyle parlamento seçimlerinin birlikte yapılması, şimdiki hükümetin daha aktif hale getirilmesi, meclisin açılması ve toplumsal uzlaşının sağlanması gerekir” dedi.

Hamas lideri Halil El-Hayye bu açıklamalarını, iki intifada ve Gazze’de meydana gelen üç savaşta şehit veren 400 ailenin onuruna düzenlenen etkinlikte yaptı.

El-Hayye yaptığı konuşmada şunları paylaştı: “Uzlaşı anlaşmasını imzalarken, düşmanla güvenlik işbirliğinin kanunların cezalandırdığı bir ihanet olduğuna imza atmıştık. Geçmiş süre içinde siz bize yalan mı söylüyordunuz? Yoksa işgal rejiminin iade ettiği malları siz yine güvenlik işbirliği için mi kullanacaksınız? Seçime gelince, bunu istiyoruz ve buna da hazırız.”

Mısır mahkemesinin Hamas’ı terör örgütü ilan etmesine de değinen El-Hayye, “Hamas başta Mısır olmak üzere hiçbir ülkenin içişlerine karışmadı, karışmıyor. Mısır basınından tahriklerine son vermesini istiyoruz. Çünkü Hamas silahını sadece işgalci düşmana çevirmiştir” dedi. 

Yorumlar