İşgal Güçleri Filistinli Balıkçılara Saldırdı: 1 Kişi Şehit Oldu

Siyonist işgal güçlerinin bu sabah Gazze açıklarında balık avlayan Gazzeli balıkçılara saldırması sonucu ağır yaralanan bir balıkçının bugün öğleden sonra kaldırıldığı hastanede şehit olduğu belirtildi. 

Görüntülenme: 1218 Tarih: 07 Mart 2015 18:30
İşgal Güçleri Filistinli Balıkçılara Saldırdı: 1 Kişi Şehit Oldu

Filistin Enformasyon Merkezi'ne bilgi veren Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref Kudra, bu sabah işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Tevfik Ebu Reyyale (32) adındaki Filistinli balıkçının şehit olduğunu söyledi.

Kudra yaptığı açıklamada, saldırı sonucu hastaneye birkaç kişinin yaralı olarak getirildiğini belirterek, yaralıların durumlarının hafif ve orta arasında değiştiğini ifade etti.

Bugün (07 Mart Cumartesi) sabah saatlerinde Ebu Reyyale ve arkadaşlarına saldıran işgal güçleri birkaç kişinin yaralanmasına neden olurken, saldırıdan sonra balıkçılardan bazılarını da tutuklayıp teknelerine el koydu.

Geçen yıl meydana gelen savaşın ardından sağlanan ateşkesten sonra balıkçılar rahatça avlanacak, çiftçiler de sınır bölgelerine gidebilecekti. Ancak daha önce olduğu gibi şimdi de verdiği sözü tutmayan işgal rejimi, balıkçılara saldırmakta ve teknelerine zarar vermektedir. 

Yorumlar