İşgal Buldozerleri Nablus'un Doğusunda 100 Dönüm Tarım Arazisini Tahrip Etti

İşgal ordusuna ait buldozerler bu sabah (9 Mart Pazartesi) Nablus kentinin doğusundaki Salim beldesinde bulunan tarım arazilerinden geniş bir alanda tesviye yaparak tarım arazilerini tahrip etti. 

Görüntülenme: 1405 Tarih: 09 Mart 2015 10:15
İşgal Buldozerleri Nablus'un Doğusunda 100 Dönüm Tarım Arazisini Tahrip Etti

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Muhammed İştiye isimli Filistinli, işgal ordusuna ait birkaç buldozerin bu sabah beldenin doğusunda bulunan ve bölgede kurulu Yahudi yerleşkesine giden yol hizasında yer alan tarım arazilerinde tesviye çalışması yaptığını söyledi.

Tahrip edilen tarım arazilerinin yaklaşık 100 dönüm genişliğinde olduğunu bildiren İştiye, arazilerde zeytin ve meyve ağaçları bulunduğunu, arazilerin Filistinlilere ait olduğunu ve sahiplerinin ellerinde arazilerin kendi mülkleri olduğunu ispat eden resmi belgeler bulunduğunu belirtti.

Arazilerin sahiplerinin Cuma günü çalışmak üzere arazilerine gittiklerinde bazı ağaçlara uyarı yazıları asıldığını görerek şoke olduklarını bildiren İştiye, uyarı yazılarında Filistinlilerden arazilerde bulunan ağaçları 48 saat içinde sökmeleri ve doğayı koruma alanı olduğu iddia edilen bölgeye bir daha gelmemelerinin istendiğini söyledi.

İştiye, arazilerin sahiplerinin işgalciler tarafından gasp edilmesini önlemek için arazilerini üç aydır ekip diktiklerini ifade etti.

Yorumlar