El-Hudari, Ablukanın Sona Erdirilmesi İçin Heyet Kurulması Çağrısı Yaptı

Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, Filistin davasına destek veren tüm aktivistleri kapsayacak ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kırılmasıyla ilgilenecek bir heyet kurulması önerisinde bulundu.  

Görüntülenme: 1327 Tarih: 11 Mart 2015 05:09
El-Hudari, Ablukanın Sona Erdirilmesi İçin Heyet Kurulması Çağrısı Yaptı

Dünya parlamentoları üyelerini ve özellikle de İngiliz parlamenterleri işgal rejimine uygulanan akademik ve ticari boykotu desteklemeye davet eden El-Hudari, İngiliz toplumunun Filistin halkının haklarına verdiği desteği övdü.

İngiltere Parlamentosu'nda Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayla ilgili düzenlenen panele video konferans ile katılan El-Hudari, adalet ve özgürlük üzerine inşa edilmeyen barışın çürük olacağına, kalıcı barışın işgalin sona ermesini ve gasp edilen hakların iadesini gerektirdiğine dikkat çekti.

Milletvekili Cemal El-Hudari, adil bir barış için Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılmasının zaruri olduğunu ifade etti.

Bazı Avrupa parlamentolarının Filistin devletini tanımasından duyduğu memnuniyeti dile getiren El-Hudari, ablukaya ve Filistin'i işgale son vermesi için işgal rejimine baskı yapacak daha etkili adımların atılması gerektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar