1948 Filistinlileri Esirleri Ziyaret İçin "Özgürlük Kafilesi" Düzenliyor

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren Yusuf Es-Sıddık Esirlere Yardım Müessesesi, 17 Nisan'da anılacak Filistinli Esir Günü'nde esir ailelerinin işgal zindanlarındaki çocuklarını ziyaret etmek için eşlik edecekleri "Özgürlük Kafilesi"nin hazırlıklarını sürdürüyor.  

Görüntülenme: 1190 Tarih: 11 Mart 2015 18:51
1948 Filistinlileri Esirleri Ziyaret İçin

Yusuf Es-Sıddık Esirlere Yardım Müessesesi ile Özgürlükler, Şehitler, Esirler ve Gaziler Komitesi'nden bir heyet geçen hafta Pazar günü Şeyh Raid Salah'ın başkanlığında ve esir aileleri eşliğinde En-Nafha Sahra Cezaevi'nde tutulan esirleri ziyaret için kafile düzenlemişti.

Şeyh Raid Salah, bu tür faaliyetlerin işgal zindanlarında yatan esirlerin ailelerine manevi destek amacıyla düzenlendiğini belirterek, sabrın ve direnişin en güzel örneklerini sergileyen esir ailelerinin oğullarını ziyaret edebilmek için oldukça meşakkatli yolculuklara katlandıklarını ifade etti.

Yusuf Es-Sıddık Esirlere Yardım Müessesesi Müdürü Firas El-Umeri de esir ailelerinin oğullarını ziyaret etmeleri için düzenledikleri kafilelerin esir ailelerine karşı hissettikleri sorumluluktan kaynaklandığını söyledi.

El-Umeri, 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlileri ve liderlerini esir ailelerinin sıkıntılarını hafifletmek amacıyla Filistin Esir Günü'nde Özgürlükler Komitesi ile birlikte "Özgürlük Kafilesi" adı altında düzenleyecekleri kafileye katılmaya davet etti.

fiem

Yorumlar