İşgal Güçleri Mescid-i Aksa Cemaatinden 4 Kadını Gözaltına Aldı

İşgal polisi bugün (11 Mart Çarşamba) öğle saatlerinde Filistinli dört kadını Mescid-i Aksa'dan çıktıkları sırada gözaltına aldı ve Mescid-i Aksa'nın kadın bekçilerinden birine saldırdı.  

Görüntülenme: 1525 Tarih: 11 Mart 2015 16:24
İşgal Güçleri Mescid-i Aksa Cemaatinden 4 Kadını Gözaltına Aldı

İslami Vakıflar kaynaklarından edinilen bilgiye göre, işgal polisi Filistinli kadınları Mescid-i Aksa'nın Es-Silsile Kapısı'ndan çıkarlarken gözaltına aldı ve Kudüs'teki Beit Eliyahu Polis Merkezi'ne götürdü.

İşgal polisinin Es-Silsile Kapısı'nda görevli kadın bekçilerden birine saldırdığını ve provokatif bir şekilde çirkin sözler söylediğini belirten kaynaklar, bunun üzerine Mescid-i Aksa bekçilerinin olaya müdahale ettiğini, işgal polisleriyle bekçiler arasında tartışma ve itişip kakışma yaşandığını söyledi.

İslami Vakıflar yetkililerinin krizi sona erdirmek için duruma müdahale ettiklerini kaydeden kaynaklar, işgal güçlerinin davranışları nedeniyle Mescid-i Aksa'da gerginliğin devam ettiğini bildirdi.

Kaynaklar, işgal polisinin neredeyse her gün Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinli kadınlardan birini veya birkaçını gözaltına aldığına dikkat çekerek, gözaltına alınan kadınların sorguya çekildiklerini ve çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırıldıklarını söyledi.

Bu arada, Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Mescid-i Aksa bekçilerinin Arap kıyafetleriyle Mescid-i Aksa'ya sızıp ayin yapan bir Yahudi yerleşimciyi yakaladıklarını öğrendi.

Yorumlar