Baskınlar Sebebiyle Cenin ve Çevresinde İşgal Güçleriyle Çatışmalar

Bugün (13 Mart Cuma) sabah erken saatlerde siyonist işgalcilerinin Batı Yaka'nın kuzeyindeki Cenin şehrinde ve çevresinde Filistinlilere ait bazı mahallelere baskınlar düzenlemeleri ve yollara pusular kurmaları üzerine çatışmalar çıktı.  

Görüntülenme: 809 Tarih: 13 Mart 2015 07:50
Baskınlar Sebebiyle Cenin ve Çevresinde İşgal Güçleriyle Çatışmalar

Siyonist işgal güçlerinin Cenin ve çevresinde silahlarıyla Filistinlilere karşı pusular ve yollarına engeller kurdukları haber verildi.

Bölgedeki yerel kaynakların verdiği bilgilere göre es-Suveytat mıntıkasında ve kuzeydeki Arus parkı civarında toplanan işgal güçleri bu bölgelerde değişik noktalarda askerî pusu ve engel oluşturdular. Ayrıca Cenin - Nablus yolunda da muhtelif noktalara pusular kurdular. Bir başka askerî takım da Cenin şehri içinde el-Cinan, el-Cabiriyat ve Merahu Sa'd mahallelerine baskın düzenledi, buralarda muhtelif evlerin çatılarına çıkarak silahlarıyla insanları tehdit etmeye başladılar.

Filistinlilerin bu baskın ve pusulara tepki göstermeleri de işgalcilerle yerli halk arasında çatışmalar çıkmasına neden oldu.

Bölgede tam anlamıyla eşkıya havası estiren ve sık sık keyfi şekilde Filistinlilerin evlerine, mahallelerine baskınlar düzenleyen, yollarına pusular ve askeri engeller kuran siyonist katiller bu toprakların asıl sahiplerinin güven ve huzur içinde yaşamalarını engellemeye çalışıyor.

fiem

Yorumlar