Kudüs'ün Re'su'l-Amud Bölgesinde Gece Boyunca Çatışmalar

Kudüs'te Siyonist işgal yönetiminin yahudileştirme faaliyetlerini yoğun bir şekilde yürüttüğü ve bu amaçla Filistinlilerin evlerini gasp ettiği Re'su'l-Amud mahallesinde ve yine şehrin doğu kısmında Mescidi Aksa'nın yakınında yer alan Silvan'ın Aynu'l-Levze mahallesinde dün (12 Mart Perşembe) akşam saatlerinden itibaren Filistinli gençlerle işgalciler arasında çatışmalar çıktığı haber verildi. 

Görüntülenme: 1539 Tarih: 13 Mart 2015 20:16
Kudüs'ün Re'su'l-Amud Bölgesinde Gece Boyunca Çatışmalar

Filistinli gençlerin çatışmalarda, Filistinlilerden gasp edilen evlere yerleştirilen yahudi yerleşimcilerin araçlarına molotof kokteylleri attıkları ifade edildi.

Vadi'l-Helva Bilgi Merkezi'nde gönüllü aktivist olarak çalışan Mecdi el-Abbasi'nin verdiği bilgilere göre, Filistinlilerin evlerinin işgal rejimi tarafından zorla gasp edilmesi suretiyle söz konusu mahallelere yerleştirilen yahudi yerleşimcileri mahallelerinde istemeyen gençler onların gasp ettikleri evlerin üzerine de patlayıcılar attılar. Bunun üzerine işgal rejiminden polisler ve özel güvenlik birimleri Okullar Caddesi'ne baskın düzenleyerek eylemci gençlerin üzerine ses bombaları ve plastik mermilerle saldırdılar. İşgal güçlerinin ayrıca Filistinlilerin evlerinin üzerine de ses bombaları attıkları ve bu yüzden el-Abbasi ailesine ait evin camlarının dağıldığı ifade edildi.

İşgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar gece boyunca devam etti.

Siyonist işgal rejimi bu mahallelerde Filistinlilere ait birçok evi zorla gasp ederek yahudilere peşkeş çekmiş ve böylece özellikle Mescidi Aksa'ya yakın bazı mahallelerde yahudi bir nüfûs oluşmasını sağlamıştı.

fiem

Yorumlar