Hamas Hareketi, Rafah Kentinde Hastane İnşa Edilmesini İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uluslararası kuruluşları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah kentinde hastane inşa etmeye davet etti.  

Görüntülenme: 1215 Tarih: 16 Mart 2015 22:56
Hamas Hareketi, Rafah Kentinde Hastane İnşa Edilmesini İstedi

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında dün akşam (15 Mart Pazar) yaptığı açıklamada, "Rafah kentini kurtarmanın zamanı geldi" diyerek, maddi durumu iyi olanları ve uluslararası kuruluşları Rafah kentinde bir tıbbi kompleks inşasına katkıda bulunmaya çağırdı. Ebu Zuhri, konuyla ilgileneceklere gerekli bilgileri sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, Rafah kentinin işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaş sırasında "Cuma katliamı"nda 162 şehit verdiğini, şehitlerin yarısının saldırılarda yaralanan fakat tedavi imkanları olmadığı ve hastane bulunmadığı için kurtarılamayarak şehit olanlardan oluştuğunu ifade etti.

Rafah vilayeti, son savaşın ardından hastalara ve yaralılara tedavi sunacak hastanenin olmaması nedeniyle büyük bir kriz yaşıyor. Savaş sırasında şehitlerin cesetleri yiyecek saklamada kullanılan buzdolaplarına konurken onlarca yaralı da yeterli tedavi imkanı olmadığı için hayatını kaybetti.

fiem

Yorumlar