İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te 13 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (16 Mart Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs'te birçok eve baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı ve 6'sı çocuk 13 Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1408 Tarih: 16 Mart 2015 12:19
İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te 13 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Kudüs'teki Filistinli Esir Kulübü, işgal güçlerinin El-İseviyye beldesine ve Ra's El-Amud mahallesine baskın düzenlediğini ve altı çocuğu evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını söyledi.

İşgal güçlerince gözaltına alınan çocukların Ra's El-Amud sakinlerinden 16 yaşındaki Bekir Uveys, 17 yaşındaki Nur Ez-Zeğal, 16 yaşındaki Vail Selayime ile El-İseviyye beldesi sakinlerinden 15 yaşındaki Kerim Mustafa, 16 yaşındaki Yusuf Mustafa ve 16 yaşındaki Şakir Mustafa olduğu ifade edildi.

Esir Kulübü, çocukların gözaltı sürelerinin uzatılması için Kudüs'teki "Sulh Mahkemesi"nde yargıç karşısına çıkarılacaklarını söyledi.

İşgal güçleri, polis köpekleri eşliğinde Cenin'in Eski Belde semtindeki Es-Sibat bölgesine de baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin baskın sırasında 28 yaşındaki Nazmi Hilmi Alavine ve 24 yaşındaki Zekeriya Yusuf Azuga'yı gözaltına aldığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Nablus kentinde gerçekleştirdiği baskınlarda da 4 kişiyi gözaltına aldı.

Yorumlar