Lieberman'ın İbrahim El-Halil Camii Baskınına Filistin'den Tepki

Filistin uzlaşı hükümeti ile Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü, işgal rejimi Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın İbrahim El-Halil Camii'ne baskın düzenlemesinden ve bu baskını seçim propagandası olarak kullanmasından duydukları endişeyi dile getirdi.  

Görüntülenme: 961 Tarih: 16 Mart 2015 17:21
Lieberman'ın İbrahim El-Halil Camii Baskınına Filistin'den Tepki

Filistin Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yayınladığı bildiride Lieberman'ın ve partisinden bir grubun İbrahim El-Halil Camii'ne yaptığı baskını tehlikeli bir gelişme olarak gördüğünü belirterek, baskının seçimlerde Yahudi yerleşimcilerden daha çok oy almak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Lieberman'ın ve Bennett'in baskınlarını kınayan Filistin Dışişleri Bakanlığı, dini mekanlara düzenlenen baskınların seçim propagandasını aşan boyutlarının da olduğuna dikkat çekti.

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü, Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin de baskını kınayarak, Lieberman'ın fanatik Yahudilerin ve yerleşimcilerin oylarını kazanmaya çalıştığını ifade etti.

İbrahim El-Halil Camii'nin Müslümanlara ait olduğunu vurgulayan Şeyh Muhammed Hüseyin, Lieberman'ın baskınından ve benzeri kışkırtmaların sonuçlarından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu bildirdi.

fiem

Yorumlar