Filistin Devleti Hayal mi?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeniden seçilmesi halinde, iktidarı döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1018 Tarih: 17 Mart 2015 05:26
Filistin Devleti Hayal mi?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, genel seçimlere bir gün kala ve seçim kampanyalarının yasaklanmasından birkaç saat önce, BM’nin kararlarına göre Filistin’in 1967 sınırları içinde ve Filistin yönetiminin otoritesi altında olması gereken Doğu Kudüs topraklarında binlerce yeni Yahudi yerleşim biriminin inşaatı için söz verdi.

Netanyahu, “Kudüs’te yerleşim inşa etmeye devam edeceğiz. Binlerce yeni yerleşim birimi ekleyeceğiz. Biz tüm uluslararası baskıya karşı sonsuz başkentimizi geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Seçim yasağının devreye girmesine birkaç saat kala konuşan Netanyahu, sözü verdiği Doğu Kudüs’te yeni yerleşim birimlerinin inşa edilmesinden Filistinlilerin Doğu Kudüs’te herhangi bir imtiyaza sahip olmalarını engellemeyi hedeflediğini dile getirdi.

İsrail yerleşim inşaatını yüzde 40 arttırdı

Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına karşı olan “Peace Now” adlı İsrailli bir sivil toplum kuruluşunun yayınladığı raporda, Yahudi yerleşim birimi inşaatlarının 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 40 arttığı belirtilmişti.

Raporda ayrıca, Netanyahu hükümetinin geçen ay sonunda Batı Şeria’da yapılacak 450 yeni Yahudi yerleşim birimi inşaatının da ihalesine çıktığı hatırlatılmıştı.

Uluslararası hukuka göre, İsrail’in Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da inşa ettiği Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı sayılıyor.

ajanslar

Yorumlar