Siyonistlerin Filistinlilere Ait Zeytin Ağaçlarına Bile Tahammülü Yok

İşgal yönetimine ait buldozerler dün akşam (18 Mart Çarşamba) Nablus kentinin güneyindeki Mecdel Beni Fadıl beldesinde yüzlerce zeytin ağacını söktü ve binlerce metrelik taş duvarı yıktı.  

Görüntülenme: 1168 Tarih: 19 Mart 2015 16:22
Siyonistlerin  Filistinlilere Ait Zeytin Ağaçlarına Bile Tahammülü Yok

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, onlarca devriyeden oluşan işgal güçleri orduya ait buldozerler eşliğinde dün ikindi saatlerinde Mecdel Beni Fadıl beldesine baskın düzenledi.

Beldenin batısındaki Kefer Ataya bölgesinde yaklaşık 300 meyveli zeytin ağacını söken işgal güçleri, 5000 metreyi aşkın taş duvarı da tamamen yıktı.

Kaynaklar, sökülen zeytin ağaçlarının ve yıkılan duvarın mülkiyetinin Mecdel Beni Fadıl beldesi sakinlerinden Mahir Abdurrauf Hatib ve Beşşar Abdullah Ahmed'e ait olduğunu bildirdi.

İşgal güçleri tarafından dün sökülen zeytin ağaçlarının ve yıkılan taş duvarın bağışta bulunan ülkelerin yardımıyla arazi ıslahı çerçevesinde ekildiği ve inşa edildiği, işgal güçlerinin uzun süredir projeyi engellemeye çalıştığı ve davanın hâlâ işgal mahkemelerinde olduğu ifade edildi.

Yorumlar