İşgalcilerin Tankları Yine Gazze Topraklarına Girdi

İşgal güçlerinin bu sabah (19 Mart Perşembe) Gazze Şeridi'nin güneyinde sınırdan içeriye belirli bir mesafede girerek bölgede arazi tesviyesi yaptığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1257 Tarih: 19 Mart 2015 01:36
İşgalcilerin Tankları Yine Gazze Topraklarına Girdi

Quds Press Haber Ajansı, işgal ordusuna ait dört buldozerin askeri araçlarla birlikte bu sabah Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah kentinin doğusunda bulunan "El-Burc El-Ahmer" bölgesinden hareket ettiğini ve bölgede arazi tesviyesi yaptığını belirtti.

Haberde, işgal güçlerinin bölgede gerçekleştirdiği arazi tesviyesiyle birlikte Filistinlilerin evlerine doğru yoğun bir şekilde ateş açtığı ve bölgedeki arazilerde çalışan Filistinlilerin arazilerini terk etmek zorunda kaldığı, işgal güçlerinin ayrıca duman bombası attığı ifade edildi.

İşgal güçleri, işgal ordusunun geçen yaz Gazze Şeridi'ne açtığı ve 51 gün süren savaşı sona erdirmek için işgal rejimiyle Filistinli gruplar arasında Mısır'ın arabuluculuğuyla 26 Ağustos'ta imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ediyor.

Gazzeli balıkçıları taciz eden, teknelerine el koyan ve balıkçıları gözaltına alan işgal güçleri, karada da sınır bölgelerinde sınıra yakın arazilere ve evlere ateş açıyor ve zaman zaman sınır ihlali yaparak Gazze Şeridi'ne giriyor.

Yorumlar