Filistinli Gruplar, Uzlaşı Hükümetini Sorumluluğunu Yerine Getirmeye Davet Etti

Gazze Şeridi'nin Rafah kentinde bir araya gelen milli ve İslami gruplar, bugün (19 Mart Perşembe) gerçekleştirdikleri toplantının sonunda, uzlaşı hükümetinden üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için çaba sarf etmesini ve Rafah'ın elektrik sorununu çözmesini istedi.  

Görüntülenme: 855 Tarih: 19 Mart 2015 09:56
Filistinli Gruplar, Uzlaşı Hükümetini Sorumluluğunu Yerine Getirmeye Davet Etti

Gruplar, toplantının sonunda yayınladıkları ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, günde 20 saati geçen elektrik kesintilerinin hayatın her alanını olumsuz etkilediğini, Rafah'ta sağlık ve çevre felaketleri yaşanabileceğini söyledi.

Elektrik şirketinin krizden birinci derecede sorumlu olduğunu ve krizi iyi idare edemediğini belirten gruplar, Rafah vilayetinin elektrik krizinin bir an önce çözülerek diğer vilayetlerle eşit hale gelmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Rafah vilayetine verilen elektrik miktarıyla sürekli oynanmasını eleştiren gruplar, önümüzdeki hafta elektrik kriziyle ilgili bazı etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Rafah vilayeti, Mısır tarafından gelen elektrik hatlarında birkaç gün önce meydana gelen arıza nedeniyle uzun süreli elektrik kesintilerine maruz kalıyor.

Yorumlar