İşgal Güçleri Kudüslü İki Kadını Mescid-i Aksa Çıkışı Gözaltına Aldı

İşgal polisinin bugün (19 Mart Perşembe) Kudüslü iki kadını Mescid-i Aksa'dan çıkarlarken gözaltına aldığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1610 Tarih: 19 Mart 2015 22:22
İşgal Güçleri Kudüslü İki Kadını Mescid-i Aksa Çıkışı Gözaltına Aldı

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Kudüslü kadınları öğle namazını Mescid-i Aksa'da kıldıktan sonra El-Esbat ve Hıtta kapılarından çıkarlarken gözaltına aldı. Gözaltına alınan kadınların Eski Belde semtindeki sorgu merkezine götürüldükleri bildirildi.

İşgal polisi tarafından Mescid-i Aksa çıkışı gözaltına alınan kadınlardan birinin Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutan kadınlardan Sina Er-Recebi olduğu kaydedilirken, diğer kadının kimliği ise henüz öğrenilemedi.

Baskınlara karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutan kadınların ve erkeklerin arasından gözaltına alınanların sayısında son iki ayda artış gözlemlendiği ve söz konusu dönemde gözaltına alınanların sayısının 37'ye ulaştığı belirtildi.

İşgal güçleri gözaltına aldığı erkek ve kadın aktivistlere 15 gün ila 90 gün arasında Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılma cezasının yanında çeşitli para cezaları da veriyor.

fiem

Yorumlar