Filistinli Balıkçılar İki Ateş Altında

Mısır Deniz Kuvvetleri bugün (20 Mart Cuma) sabah Gazze açıklarında, Rafah kıyısına yakın bir bölgede Filistinlilere ait bir balıkçı sandalına saldırdı. Ancak sandala el konulmadığı ve içinde bulunanların da gözaltına alınmadığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 960 Tarih: 20 Mart 2015 07:20
Filistinli Balıkçılar İki Ateş Altında

Filistin Balıkçılar Sendikası'nın başkanı Nizar Ayyaş'ın Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamaya göre Mısır Deniz Kuvvetleri Rafah kıyısı açıklarında, Mısır - Filistin ortak deniz sınırına yakın bölgede Filistinlilerin balıkçı teknesine ateş etti. Fakat daha önceki saldırılarında yaptığı şekilde tekneye el koyup Mısır sınırları içine götürme ve içindeki balıkçıları gözaltına alma teşebbüsünde bulunmadı.

Sendika başkanı Nizar Ayyaş, normalde saldırıya uğrayan türdeki teknelerde dokuz balıkçının bulunduğunu ancak saldırı esnasında kaç kişi olduğuna dair henüz bir bilgi almadıklarını ifade etti.

Filistinli balıkçılar bir taraftan işgal güçlerinin diğer taraftan Mısır Deniz Kuvvetleri'nin saldırısına maruz kalıyor. Bu ay içinde işgal güçlerinin gerçekleştirdikleri bir başka saldırıda 34 yaşındaki Tevfik Ebu Reyyale şehit olmuş, iki arkadaşı da gözaltına alınmıştı.

Filistinli balıkçılar, Mısır deniz sınırına yakın bölgenin balık yönünden zengin olması sebebiyle bu bölgede avlamaya kalkışmaları yüzünden bu ay içinde Mısır güçleri tarafından daha önce de birkaç saldırıya ve takibe maruz kalmışlardı.

Yorumlar