Cenin'de Çatışma

Dün (19 Mart Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan) gece yarısından sonra Batı Yaka'nın kuzey bölgesinde yer alan Cenin vilayeti sınırları içinde bulunan Cenin mülteci kampında özerk yönetime bağlı güvenlik güçleriyle silahlı şahıslar arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmaların özerk yönetim güvenlik güçlerinin mülteci kampına üst üste dördüncü gün baskın düzenlemeleri sebebiyle meydana geldiği haber verildi.  

Görüntülenme: 942 Tarih: 20 Mart 2015 19:45
Cenin'de Çatışma

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Cenin mülteci kampındaki muhabirinin verdiği bilgilere göre özerk yönetim güvenlik güçlerinin kampın ortasına baskın düzenlemesi ve cadde ve sokaklara provokatif bir şekilde yayılarak aramalar yapmaya kalkışması üzerine kampta bulunan bazı kişilerin tepki göstermesi ve silahlarıyla karşı çıkmaları sebebiyle çatışmalar meydana geldi. Bu çatışmalar gece geç vakitlere kadar devam etti.

Olay yerinden haber veren yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre çatışmalar esnasında çevreden de güvenlik güçlerinin üzerine el yapımı bazı patlayıcılar atıldığı görüldü.

Güvenlik güçlerinin bundan önceki üç gün içinde Cenin mülteci kampına yaptığı baskınlara da tepkiler olmuştu ve küçük çapta çatışmalar meydana gelmişti. Ancak dün gece yarısından itibaren bu çatışmaların geniş bir alana yayıldığı görüldü.

Yorumlar