Haaretz: "Sağ Koalisyonu İsrail'in Yahudiliği Yasasını Öne Çıkaracak"

Siyonist medyanın tanınan gazetelerinden Haaretz'in bugünkü (20 Mart Cuma) sayısında yayınlanan bir haberde, son genel seçimlerden birinci olarak çıkan Likud Partisi'nin lideri Benyamin Netanyahu'nun liderliğinde kurulacak sağ koalisyonun İsrail'in bir yahudi devleti olduğuna dair yasal düzenlemenin üzerine gideceği ifade edildi. 

Görüntülenme: 1266 Tarih: 20 Mart 2015 03:16
Haaretz:

Haberde sağ koalisyonun aynı şekilde yargı organlarının yapısında değişiklik, insan hakları kuruluşlarının çalışma alanlarının daraltılması ve yeni yahudi yerleşim merkezleri inşası için de yeni yasalar çıkaracağı ifade edildi.

Haaretz İsrail Strateji ve İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz'e dayandırdığı haberinde yeni dönemde hükümette yasama komisyonunun başkanlığını yapacak Yargı Bakanı'nın muhtelif yasaların çıkarılmasında önemli rolü olacağına dikkat çekildi. Haberde yeni dönemde bu komisyonun bazı hususlarda ayağını frenden çekeceği bilgisine yer verildi.

İsrail Strateji ve İstihbarat Bakanı Steinitz, yeni dönemde Likud Partisi'nin İsrail'in yahudi devleti olduğuna dair yasanın çıkarılmasına daha çok öncelik ve önem vereceğini dile getirdi.

Son seçimlerde, İsrail vatandaşı kimliği taşıyan Filistinlilerin oylarına dayanan Arap Birliği'nin üçüncü olması üzerine işgalcilerde bu konudaki telaşın arttığı tahmin ediliyor. Çünkü Arap nüfûs oranının artmasının işgalci saltanatı açısından doğurabileceği ihtimallerin önünü kapatmak amacıyla yahudi olmayanların parlamentoda ve tüm devlet organlarında kontenjanlarını etkisiz bir oranın altında tutmak, bu kotanın üstüne çıkmalarını engellemek istiyorlar.

fiem

Yorumlar