FDHKC Abbas'ı Net Dille Uyardı

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), özellikle işgalcinin son Gazze saldırısı ve sürdürdüğü yerleşke inşaatıyla çıkmaza giren görüşmelerin artık bittiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1044 Tarih: 21 Mart 2015 01:18
FDHKC Abbas'ı Net Dille Uyardı

Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Birimi üyesi Salih Zeydan şunları söyledi: “Merkez Komite’nin aldığı kararlar işgal rejimiyle ilişkilerde yeni bir aşamanın kapısını aralıyor. İşgal güçleriyle güvenlik işbirliğine son vermek, işgal rejiminin ürünlerini boykot etmek, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gitmek, iç uzlaşıyı sağlamak, Gazze'nin yeniden imarı için ulusal bir projeyi hayata geçirmek gibi hususlar Filistin Yönetimi'ni işgalcinin güvenlik çıkarlarını korumaktan ve vekil olmaktan çıkaracak ve onu Oslo’nun bağlarından kurtaracaktır.”

Merkez Komite'nin aldığı kararları değerlendiren Zeydan şunları paylaştı: “Merkez Komitenin aldığı kararlar tavsiyeden ibaret değildir. Bu kararlar Yürütme Komisyonu kadar, Filistin Yönetimi Başkanı'yla uzlaşı hükümetini ve güvenlik güçlerini de bağlıyor. Çünkü karar, parlamentonun toplanamadığı bir dönemde Filistin’den en yetkili ve yüksek merci olan kurumun kararıdır. Karar ulusal bir konsensüsün yansıması ve Filistin kamuoyunun ifadesidir.”

Demokratik Ceple yetkilisi yaptığı açıklamanın devamında Filistinli çevrelere çağrıda bulunarak, basın yoluyla sataşmalara son vermelerini, siyasi tutuklamaların son bulmasını, tutukluların salıverilmesini, ulusal çıkarların her şeyin üstünde tutulmasını, uzlaşı için de gerçek bir siyasi iradenin ortaya konulmasını istedi.

fiem

Yorumlar