Siyonist Yerleşimciler El Halil'de Terör Estirdi

İşgal altındaki Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil kentinin güneyinde yer alan Yatta beldesinin doğusundaki Et-Tuba mezrasında dün akşam (21 Mart Cumartesi) Yahudi yerleşimcilerin taşladığı Filistinli kız çocuğun başının yarıldığı bildirildi. 

Görüntülenme: 1003 Tarih: 22 Mart 2015 00:47
Siyonist Yerleşimciler El Halil'de Terör Estirdi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Ma'on Yahudi Yerleşkesi sakinlerinden bir grup yerleşimci, 6 yaşındaki Sucud Mahmud Avad isimli Filistinli kız çocuğu taşladı. Küçük kızın başına isabet eden taşlar nedeniyle başının yarıldığı ve yaralandığı ifade edildi.

Kaynaklar, Sucud Mahmud Avad'ın Yatta'da tedavi edildiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Öte yandan, Filistinli çiftçilerin dün sabah Ramallah yakınlarındaki Turmus Ayya beldesi civarında bulunan arazilerinde bulundukları sırada Yahudi yerleşimcilerin silahlı saldırısına maruz kaldıkları belirtildi.

Filistinli aktivistlerden Zekeriya Es-Sudde, 10 kişiden oluşan Yahudi yerleşimci grubunun tarlalarında çalışmakta olan Filistinlilere ateş açtığını ve taciz ateşi neticesinde Filistinlilerden ölen veya yaralanan olmadığını açıkladı.

Ramallah'ın kuzeyinde Turmus Ayya ve Sencel beldelerinde Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye Yahudi yerleşkelerini genişletmek için el konulurken, yerleşimci çeteleri de sürekli Filistinlilere saldırarak terör estiriyor.

fiem

Yorumlar