Haniye'den Şeyh Yasin'in Hedeflerine Bağlılık Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, ortak bir ulusal program belirlenmesi için siyasi ve idari ortaklık ilkesinin benimsenmesi gerektiğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1554 Tarih: 23 Mart 2015 05:17
Haniye'den Şeyh Yasin'in Hedeflerine Bağlılık Açıklaması

Heniyye, Hamas Hareketi'nin kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in koyduğu stratejilere ve sabitelere bağlı kalmayı sürdüreceğini söyledi.

İsmail Heniyye, bugün (22 Mart Pazar) Şeyh Ahmed Yasin'in evinde Hamas'ın resmi internet sitesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, zaman geçtikçe Şeyh Ahmed Yasin'in metodunun Hamas içinde, Filistin'de ve ümmet içinde daha da kökleştiğini ve yayıldığını ifade etti.

"Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yıldönümünde sabitelerden taviz vermeme stratejimize bağlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" diyen Heniyye, söz konusu sabitelerin başında da direniş ve mültecilerin dönüş hakkı geldiğini bildirdi.

Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık beklentilerinin müzakereler yoluyla değil direniş yoluyla gerçekleştirileceğini ifade eden Heniyye, Hamas Hareketi'nin sağlıklı temeller üzerine kurulacak milli birliğe bağlı olduğunu söyledi.

Konuşmasında Filistin Yönetimi'ne de seslenen Heniyye, FKÖ Merkez Kurulu'nun işgal rejimiyle müzakerelere ve güvenlik koordinasyonuna son verme yönündeki kararlarından geri adım atmamasını istedi.

fiem

Yorumlar