Mısırlı Avukat Hamas Kararından Çark Etti

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) aleyhine Kahire Acil İşler Mahkemesi'nde dava açan ve bu hareketin terör örgütü sayılmasını isteyen, açtığı davaya binaen de söz konusu mahkemeden Hamas'ın terör örgütü olduğuna dair hüküm çıkartan Mısırlı avukat Semir Sabri hükümden feragat ettiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1117 Tarih: 27 Mart 2015 06:14
Mısırlı Avukat Hamas Kararından Çark Etti

Davayı açan kişinin feragat etmesi durumunda dava hükmü geçersiz olacağı için Mısır hükümetinin bu hükme dayandırdığı uygulamalarının da geçersiz olacağı ifade edildi. Davanın sahibinin feragatine binaen yarın (28 Mart Cumartesi) yeniden görüşüleceği bildirildi.

Söz konusu davayı açan Mısırlı avukat, böyle bir dava ve hükmün Mısır hükümetinin Filistin meselesinin çözümü konusunda üzerine düşen önemli sorumluluğu yerine getirmesine karşı sırtında bir yük olarak kalacağını düşündüğü için dava hükmünden feragat etme kararı aldığını iddia etti.

Avukat Semir Sabri bu konuda en uygun gördüğü kararı vermesi için işi tamamen Mısır yönetimine bıraktığını söyledi.

Kahire Acil İşler Mahkemesi 28 Şubat 2015 tarihinde, adı geçen avukatın açtığı davaya dayanarak Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın terör örgütü olduğuna hükmetme kararı vermişti.

fiem

Yorumlar