Lübnan’dak Filistinli Mültecilerin Durumunda Olumlu Bir Değişiklik Yok

Filistin İnsan Hakları Müessesi (Şahid), Lübnan’daki Filistinli mültecilerle ilgili raporunu Lübnan Gazeteciler Sendikası binasında bir çok insan hakları aktivisti, basın mensubu ve yetkilinin katıldığı toplantıda “Bir şey değişti mi? Hayır hiçbir şey değişmedi” ismiyle sundu.  

Görüntülenme: 1235 Tarih: 28 Mart 2015 05:14
Lübnan’dak Filistinli Mültecilerin Durumunda Olumlu Bir Değişiklik Yok

Açılış konuşmasında Lübnan Gazeteciler Sendikası'nın temsilcisi olarak konuşan Avni El-Ka’ki, Lübnan hükümetinden ülkede bulunan Filistinli mültecilere mal edinme ve serbest çalışma izni vermesini talep etti.

Filistin İnsan Hakları Müessesesi (Şahid) Müdürü Dr. Mahmud El-Hanefi ise yaptığı konuşmada raporun ana konularına temas ederek, yıllık olarak çıkan raporun önemini vurguladı.

Konuşmasında 2014 yılı itibariyle Filistinli mültecilere yönelik Lübnan’da, ne Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) ne de Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)’nün tavrında bir değişiklik olmadığını ifade etti.
 
Şahid Müessesesi Halkla İlişkiler Koordinatörü Prof. Muhammed Eş-Şevli ise yaptığı konuşmada raporun önemli noktalarını kısa anekdotlarla paylaşarak, Filistinli mültecilerin Lübnan’daki durumlarının her geçen gün biraz daha kötüye gittiğine dikkat çekti.

2014 yılıyla ilgili rapor, Lübnan’da yaşayan Filistinli mültecilerin durumuyla ilgili ayrıntılı bilgiler veriyor. Mültecilerin Lübnan hükümetiyle özellikle emniyet, ordu, adalet, siyasi ve mülteciler idaresi ve kamplardaki durumla ilgili bilgilerin yanında, UNRWA’nın çalışmaları, Nehr’ul-Barid mülteci kampının yeniden imarı, Filistinlilerin tarafsız kalmaları için Filistin Birleşik Girişimi'yle ilgili oldukça önemli bilgiler veriyor.

Yorumlar