Katar Emiri Kuşatmanın Kaldırılmasını İstedi

Katar Emiri Temim Bin Hamed, Gazze üzerindeki kuşatmanın kalkması ve yerleşke inşaatının durdurulması gerektiğini belirterek, Filistinlilerin başka insanlar gibi yaşamaları için gereken tedbirlerin alınmasını istedi. 

Görüntülenme: 1216 Tarih: 29 Mart 2015 10:02
Katar Emiri Kuşatmanın Kaldırılmasını İstedi

Temim Bin Hamed yaptığı açıklamada, Gazze üzerindeki kuşatmanın normal bir hal almasının doğru olmadığını belirterek, kuşatmanın buradaki insanların ekonomik, sosyal ve siyasi hayatlarını temelden etkilediğini söyledi.

Katar Emiri bugün Mısır’ın Şerm’uş-Şeyh kentinde düzenlenen 26. Arap zirvesinde yaptığı konuşmada uluslararası camiadan, işgal rejiminin Gazze’ye uyguladığı ambargoya son vermesi ve işgal altındaki Filistin topraklarında sürdürdüğü yerleşim birimleri inşaatını durdurması için baskı yapmasını isteyerek, Arap Birliği'nden de bu konuda yardımcı olmasını talep etti.

Filistin halkı yanında tavır alan ve her platformda bunu dile getiren Katar’ın kuşatmayı kaldırma konusunda yaptığı çağrılar başta Mısır olmak üzere diğer Arap devletlerinin duyarsızlığı yüzünden yankı bulmuyor.

Yorumlar