"Gazze Şeridi'nin Günlük 10 Bin Ton Çimentoya İhtiyacı Var"

Ekonomi uzmanı ve Filistin Ticaret Odası Gazze sorumlusu Mahir Et-Tabbaa, yeniden imar çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi için Gazze Şeridi'ne her gün 10 bin ton çimento girmesi gerektiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1655 Tarih: 29 Mart 2015 09:20

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaşın bitmesinden bu yana geçen yedi ay içinde Gazze Şeridi'ne giren inşaat malzemesi miktarının 7 bin tonu geçmediğine dikkat çeken et-Tabbaa, bu miktarın Gazze Şeridi'nin bir günlük ihtiyacını dahi karşılamadığını ifade etti.

Ekonomi uzmanı Mahir Et-Tabaa, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ne abluka uygulayan işgal rejiminin yeniden imarın gecikmesinden birinci derecede sorumlu olduğunu kaydederek, Filistin'de siyasi uzlaşının olmamasının da yeniden imarın gecikmesinde payı olduğunu belirtti.

Gazze Şeridi'ne giren çimentoların türü hakkında da bilgi veren Et-Tabbaa, Gazze Şeridi'ne giren çimentonun Portland çimentosu olduğunu ve işgal rejiminin son günlerde kireç taşı çimentosunun girişine de izin verdiğini bildirdi.

Et-Tabbaa, kireç taşı çimentosunun ton fiyatının 1000 şikele ulaşması nedeniyle vatandaşlar tarafından çok fazla tercih edilmediğini ifade etti.

Yorumlar