Hamas, Abbas'ın Suçlamalarını Reddetti

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Hamas'ı işgal rejimiyle birlikte uzlaşı hükümetinin çalışması ve yeniden imarın önüne engeller çıkartmakla suçlayan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın açıklamalarını reddetti. 

Görüntülenme: 1148 Tarih: 29 Mart 2015 17:47
Hamas, Abbas'ın Suçlamalarını Reddetti

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Şarm Eş-Şeyh'te düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, uzlaşı hükümetinin önündeki İsrail engellerinin kaldırılması gerektiğini belirterek, uzlaşı hükümetinin engellere rağmen çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Abbas, zirvede dün (28 Mart Cumartesi) yaptığı konuşmada, son savaş nedeniyle Gazze Şeridi'nin yeniden imarı için uzun yıllara ihtiyaç olacağını kaydederek, Filistin Yönetimi'nin işgal rejimiyle siyasi, güvenlik ve ekonomik ilişkilerini gözden geçireceğini söyledi.

Hamas Hareketi, Abbas'ın ileri sürdüğü gerekçelerin kabul edilemeyeceğini bildirerek, açıklamaların hedefinin uzlaşının ve yeniden imarın engellenmesinin sürdürülmesi olduğunu belirtti.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, uzlaşıyı siyasi ortaklık ilkesine inanmayan Mahmud Abbas'ın ve Fetih'in aksattığını söyledi.

Hareketinin uzlaşı için yapılması gereken her şeyi yaptığını ifade eden Rıdvan, Abbas'ın ise bugüne kadar tek bir adım dahi atmadığını bildirdi.

Rıdvan, Gazze Şeridi'nin yeniden imarının gecikmesinden de Filistin Yönetimi'nin ve Birleşmiş Milletler'in sorumlu olduğunu belirtti.

Yorumlar