"Abbas ve El-Hebbaş, Arapları Gazze'ye Karşı Kışkırtıyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın ve Filistin Başkadısı Mahmud El-Hebbaş'ın Arapları Gazze Şeridi'ne askeri operasyon düzenlemeye ikna etmeye çalıştıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 1217 Tarih: 29 Mart 2015 21:13

Ebu Merzuk, dün akşam (28 Mart Cumartesi) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Abbas'ın açıklamaları özetle Gazze Şeridi için de bir Kararlılık Fırtınası gerektiğini söylüyor" dedi.

İşgal rejimini Gazze Şeridi'ne abluka uygulamaya ve savaş açmaya teşvik edenlerin bugün bir başka yolu denediklerini ifade eden Ebu Merzuk, Abbas ve adamlarının Gazze Şeridi'nde meşruiyeti korumak için operasyon isterken hangi meşruiyeti kastettiklerini sordu.

"Batı Yaka'daki işgalin meşruiyetini mi yoksa Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın meşruiyetini mi kastediyorlar? Düşmanla işbirliği meşruiyetini mi yoksa güvenlik koordinasyonu meşruiyetini mi kastediyorlar?" diyen Ebu Merzuk, işgal ordusunun üç fırtınasının Gazze Şeridi'nde 4700 kişinin şehit olmasına ve 26 bin kişinin yaralanmasına yol açtığını hatırlattı.

Filistin Başkadısı Mahmud El-Hebbaş, Ramallah'taki Cuma hutbesinde Gazze Şeridi'ne de Yemen'e yapılan müdahale benzeri bir operasyon düzenlenmesini istemişti.

Yorumlar