Hamas Yermük Mülteci Kampı Konusunda Çağrıda Bulundu

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), silahlı bazı örgütlerin ele geçirdiği ve Filistinli mültecilerin tam bir insanlık dramı yaşadıkları Yermük Mületci Kampı'nda yaşayan insanların kurtarılması için acilen harekete geçilmesini istedi.  

Görüntülenme: 1184 Tarih: 04 Nisan 2015 23:18
Hamas Yermük Mülteci Kampı Konusunda Çağrıda Bulundu

Konuyla ilgili çağrıyı yapan Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, “Yıllardır kuşatma altında bulunan Yermük Mülteci Kampı'nda bir insanlık dramından bahsediliyor. Bu dramın en kısa zamanda durması gerekir” dedi.

Rıdvan, Şam’da temsilciliği bulunan Filistin Yönetimi'yle Filistin Kurtuluş Örgütü'nden kampta yaşayan bu insanların kurtarılması için acilen harekete geçmelerini istedi.

Arap ülkelerinde bulunan kampların iç çatışmalardan uzak tutulması gerektiğini belirten Rıdvan, Filistinliler olarak işgal rejimiyle savaş içinde olduklarını, dolayısıyla değişik ülkelerde bulunan bu insanlara dokunulmaması gerektiğini, Kudüs ve Filistin’e tekrar dönecek olan bu misafirlere ikram edilmesi gerektiğini söyledi.

Rıdvan devamla, kuşatma altında bulunan Yermük Kampı'ndaki mazlum Filistin halkına karşı yapılan katliamlara son verilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda herkese sorumluluk düştüğünü ifade etti.

FİEM

Yorumlar