Kudüs'te Yeni Tutuklamalar

Dün gece Mescidi Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan beldesindeki Aynu’l-Luze’de işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmaların ardından işgal güçlerinin Filistinli 5 genci gözaltına aldığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1517 Tarih: 04 Nisan 2015 17:02
Kudüs'te Yeni Tutuklamalar

Silvan beldesinde faaliyet gösteren Vadi Hulve Bilgi Merkezi’nin verdiği bilgiye göre, dün gece (03 Nisan Cuma) Aynu’l-Luze’de işgal güçlerinin tahrik ve baskılarına karşı direnen gençlerle işgal güçleri arasında çıkan çatışmalarda gençlerin attığı molotoflardan birinin isabet ettiği askeri araç yanarken, işgal güçleri gençleri dağıtmak için yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermi kullandı.
 
İnsan hakları konusunda çalışmalar yapan Ed-Damir Müessesesi avukatı verdiği bilgide, işgal güçlerinin dün Silvan’ın Es-Sevri Mahallesi'nde beş kişiyi tutuklarken, daha önce de Kudüs’ün eski bölgesinde 4 Kudüslü vatandaşı tutukladığını söyledi.

Merkezi ve beldeleriyle işgal rejiminin uygulamalarına karşı sivil direnişini sürdüren Kudüs halkının özellikle gençleri ve çocukları büyük baskı görüyor. Gençleri sindirmek için gece baskınları düzenleyen işgal güçleri çoğu kez onları yataklarından alıp götürmektedir.

FİEM

Yorumlar