Hamas'tan Yermük Girişimi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) dış ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan ve Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, Yermük Kampı'nda yaşayan Filistinli mültecilerin güvenliğinin sağlanması için Hamas'ın Halid Meşal liderliğinde bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1100 Tarih: 05 Nisan 2015 14:54
Hamas'tan Yermük Girişimi

Hamdan, dün akşam (4 Nisan Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yermük Kampı'nda yaşananlarla Filistinli mültecilerin hiçbir ilgisinin olmadığını ve hiçbir ilgileri olmayan bir çatışmanın sonuçlarından mültecilerin sorumlu tutulmalarının adil olmadığını ifade etti.

Suriye'deki Yermük Kampı'nda çatışmalara son verilmesini, kampın çevresindeki ablukanın kaldırılmasını ve kamp sakinlerine yardım ulaştırılmasını isteyen Hamdan, Filistinli gruplara da aralarındaki görüş ayrılıklarını bir yana bırakarak kampta güven ve istikrarı sağlamaya çalışmaları çağrısında bulundu.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak da Yermük Kampı'nda akan kanın durdurulması için Halid Meşal ve diğer Hamas liderlerinin görüşmelerini sürdürdüklerini belirtti.

Er-Reşak, dün akşam sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Meşal ve diğer yönetici kardeşlerinin Yermük Kampı'ndaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, Meşal'in ilgili taraflara bir an önce Yermük Kampı'nın kurtarılması çağrısında bulunduğunu söyledi.

FİEM

Yorumlar