Ez-Zaza'dan Kalıcı Ateşkes Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Ziyad Ez-Zaza, işgal rejimiyle kalıcı ateşkes haberlerinin söylentiden ibaret olduğunu belirterek, işgalcilerle ancak silahlarla çatışma için karşı karşıya geldiklerini söyledi.  

Görüntülenme: 813 Tarih: 06 Nisan 2015 21:35
Ez-Zaza'dan Kalıcı Ateşkes Açıklaması

Hamas Hareketi Enformasyon Ofisi'nin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde dün (5 Nisan Pazar) ikindi saatlerinde düzenlediği siyasi etkinliğe katılan Ez-Zaza, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas'ı Sina'da bir devlet veya geçici sınırlar içerisinde bir devlet kurmaya çalışmakla suçlamasına değinerek, bu iddiaların Abbas'ın kendi hayalinin ürünü olduğunu belirtti.

Öte yandan, Hamas'ın memur maaşları sorununun çözümü için ortaya atılan İsviçre planını ilkesel olarak kabul ettiğini fakat bazı noktalarıyla ilgili çekinceleri olduğunu bildiren Ez-Zaza, İsviçre heyetinin de kendileriyle yapılan görüşmelerin ardından Hamas'ın çekincelerini anladığını ifade etti.

Hamas'ın itiraz ettiği en önemli noktanın zorunlu erken emeklilik ve güvenlik soruşturması olduğunu kaydeden Ez-Zaza, Hamas'ın tüm memurların memuriyet güvencesinden taviz vermeyeceğini söyledi.

Ez-Zaza, Hamas'ın şu an uzlaşı hükümetinin memur maaşları sorununun çözümü için İsviçre planına vereceği cevabı beklediğini bildirdi.

fiem

Yorumlar