Hamas'tan FKÖ'ye Yermük Çıkışı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suriye'de yaşayan Filistinli mültecilerin ihmal edilmesinden Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) yöneticilerinin sorumlu olduğunu açıkladı.  

Görüntülenme: 1261 Tarih: 07 Nisan 2015 10:15
Hamas'tan FKÖ'ye Yermük Çıkışı

Filistin Parlamentosu'nun bugün (6 Nisan Pazartesi) Gazze'de düzenlediği Yermük Kampı'na destek mitinginde Hamas'ın bildirisi okundu.

Isam Advan tarafından okunan bildiride, kendisini Filistin halkının temsilcisi olarak gören FKÖ'nün Yermük Kampı'nda yaşananlara seyirci kaldığı ifade edilerek, FKÖ'nün uluslararası kurumlara üye olduğu fakat bu kurumları Filistinli mültecilerin korunması için göreve çağırmadığı belirtildi.

"Suriye'deki Filistinlilerin ihmalinden FKÖ liderliğini sorumlu tutuyoruz. Bir şey yapamayanın kenara çekilmesi gerekir" diyen Hamas Hareketi, Siyonist düşmanın sorunun ana kaynağı olduğuna dikkat çekerek, mültecilerin dönüşüyle ilgili uluslararası kararları uygulaması için işgal rejimine baskı yapılmasını istedi.

Suriye'de çatışan taraflara ellerini Filistinli mültecilerden çekmesi çağrısında bulunan Hamas Hareketi, "Filistinliler Suriye'de sizin çıkarlarınıza hangi tehlikeyi teşkil ediyorlar?" diye sordu.

Bildiride, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü'nden de hiçbir özür ileri sürmeden tüm enerjisini harcayarak üzerine düşen görevi yerine getirmesi talep edildi.

fiem

Yorumlar