Mescid-i Aksa Bekçisine Ev Hapsi

İşgal polisi, Mescid-i Aksa görevlilerinden birinin 15 gün süreyle Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılmasına ve bekçilerinden birinin de bir hafta süreyle ev hapsinde tutulmasına karar verdi.  

Görüntülenme: 1728 Tarih: 07 Nisan 2015 04:00
Mescid-i Aksa Bekçisine Ev Hapsi

"Kudüsümüz" Enformasyon Merkezi, bugün (6 Nisan Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Eski Belde sakinlerinden ve Mescid-i Aksa görevlilerinden 36 yaşındaki Fadi İsa Er-Recebi'ye 15 gün Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verdiği belirtildi.

İşgal polisinin geçen Perşembe günü kendisini ifade vermeye çağırdığını ve uzun süre sorguya çektiğini bildiren Er-Recebi, 15 yıldır Mescid-i Aksa'da çalıştığını belirterek işgal polisinin tavrını kınadı. Er-Recebi, dün (5 Nisan Pazar) yeniden ifade vermeye çağrıldığını ve ifade vermeye gittiğinde ise kendisine Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararının tebliğ edildiğini söyledi.

Üçüncü kez Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırıldığını ve görevini yapmasının engellendiğini belirten Er-Recebi, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma politikasını kınadı.

İşgal polisi bu sabah (6 Nisan Pazartesi) Mescid-i Aksa bekçilerinden 28 yaşındaki Mehdi Emin El-Abbasi'nin Silvan beldesindeki evine baskın düzenledi. Sekiz yıldır Mescid-i Aksa'da bekçilik yapan El-Abbasi'ye baskın sırasında bir hafta ev hapsi kararının tebliğ edildiği belirtildi.

fiem

Yorumlar