Uzlaşı Hükümeti Bir Hafta Gazze'de Bir Hafta Ramallah'ta Toplanacak

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki Filistin uzlaşı hükümeti, önümüzdeki haftadan itibaren bakanların bir hafta Ramallah'ta ve bir hafta da Gazze'de görev yapmaları kararı aldı.  

Görüntülenme: 833 Tarih: 08 Nisan 2015 10:37
Uzlaşı Hükümeti Bir Hafta Gazze'de Bir Hafta Ramallah'ta Toplanacak

Uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah, bugün (8 Nisan Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın amacının Gazze Şeridi'ne daha çok ilgi göstermek ve zorluklara rağmen kurumları birleştirmek olduğunu ifade etti.

Yolsuzlukla Mücadele Heyeti'nin yeni stratejisini ilan için düzenlediği toplantıda konuşan El-Hamdallah, milli birlik ve bütünlüğü sağlamanın mümkün olduğunu belirterek, "Ben bardağın dolu yanına bakıyorum" dedi.

Gazze Şeridi'nde askıda kalan dosyalar için komiteler oluşturulacağını bildiren El-Hamdallah, tüm dosyaların birbirleriyle bağlantılı olduğunu, kapılar sorununu halletmeden ve müesseselerin birleştirilmesini sağlamadan memur maaşları sorununun çözülemeyeceğini iddia etti. El-Hamdallah, hükümetin kapıları teslim almadan memur maaşlarını ödemeyeceğini açıkladı.

Vergi gelirlerinin işgal rejimi tarafından bloke edilmesi konusuna da değinen El-Hamdallah, İsrail'in Cuma günü vergi gelirlerinden bir milyar dört yüz milyon şikeli havale ettiğini fakat işgal yönetimi haksız yere gelirleri kestiği için gönderilen meblağı teslim almayı reddettiklerini söyledi.

fiem

Yorumlar