Cafer İbrahim Ivad Şehid Oldu

Özgürleştirilen eski esirlerden ve Batı Yaka'nın El-Halil vilayetine bağlı Beytu Emir beldesinden olan 22 yaşındaki Cafer İbrahim Ivad bugün (10 Nisan Cuma) sabah hastanede hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 964 Tarih: 10 Nisan 2015 18:04
Cafer İbrahim Ivad  Şehid Oldu

El-Halil'deki Mizan Hastanesi'nin yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Cafer İbrahim Ivad'ın sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine yoğun bakıma alındığı ancak hastanedeki sağlık ekibinin tüm çabalarına rağmen hayatının kurtarılamadığı ifade edildi.

Cafer İbrahim Ivad yaklaşık üç ay önce siyonist işgal rejiminin hapishanelerinde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine serbest bırakılmış ve tedavi için hastaneye kaldırılmıştı.

Cafer Ivad'ın işgal rejiminin cezaevlerinde maruz kaldığı kötü muameleden ve zamanında müdahale yapılmamasından dolayı ileri derecede zatürre olduğu bu yüzden aynı zamanda nefes alma zorluğu çektiği ve kalp yetmezliğine maruz kaldığı ifade edildi. Bütün bunların yanı sıra aynı zamanda şeker hastalığından muzdaripti ve işgal rejimi zindanlarındaki kötü muamele, düzenli bir şekilde tedavi görmesine fırsat verilmemesi bu hastalığının da ilerlemesine neden olmuştu. Bütün bu hastalıkların bir araya gelmesi onun değişik organlarının zayıflamasına ve sağlık durumunun giderek kötüleşmesine neden oldu. O yüzden işgal yönetimi cezaevinden çıkmasından sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen sağlığına kavuşamadı ve bugün sabah dünya hayatına veda etti.

İşgal yönetiminin zindanlarında Filistinli esirlere yönelik kötü muamele, işkence ve hastaların tedavi görmelerinin engellenmesi daha önce de birçok Filistinli esirin cezaevinde iken sağlığının iyice kötüleşmesinden sonra hastaneye kaldırılmasının ardından veya serbest bırakılıp Filistinlilere ait bir hastanede tedavi altına alınmasından sonra hayatını kaybetmişti.

fiem

Yorumlar