Hamas'tan Gazze'nin Yönetimi İle İlgili Habere Yalanlama

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), bazı medya organlarının yayınladığı ve Hamas'ın Gazze'nin yönetimi için bir yüksek komite oluşturmak amacıyla bağlantılar kurduğuna dair haberleri yalanladı.  

Görüntülenme: 1116 Tarih: 10 Nisan 2015 19:09
Hamas'tan Gazze'nin Yönetimi  İle İlgili Habere Yalanlama

Hareketin resmî sözcüsü Sami Ebu Zuhri konuyla ilgili olarak bugün (10 Nisan Cuma) yaptığı basın açıklamasında, kendilerinin Gazze'nin yönetimi için bir üst komite oluşturmak amacıyla bağlantılar kurduklarına dair bazı medya organlarında bugün yayınlanan haberlerin tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti.

Ebu Zuhri kendilerinin, yapılan uzlaşma anlaşmasının uygulanmasını izleme, özellikle de son dönemde memurların ve geçiş kapılarının durumu hakkında sağlanan ittifakın uygulanmasının sağlanması amacıyla tüm direniş gruplarının katılacağı bir üst komite oluşturulması amacıyla bağlantılar kurduklarını, bazı medya organlarının bu konuyu çarpıtarak kamuoyuna yanlış bilgi verdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz Haziran ayında oluşturulan uzlaşma hükümetinin kuruluşundan bu yana Gazze'yi sürekli ikinci plana ittiğine, anlaşmanın bu bölgeyle ilgili kısımlarının uygulanması için herhangi bir girişimde bulunulmadığına, buradaki bakanlıkların ihmal edildiğine ve bütçeden buranın payının ödenmediğine dikkat çekildi. Özellikle de Gazze'deki memurların maaşlarının ödenmemesi bölgede ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Bu konularda sağlanan anlaşmaların uygulamaya geçirilmesi konusunda söze gelir herhangi bir girişimde bulunulmadı ve zikre değer bir adım atılmadı.

fiem

Yorumlar