Şehid Cafer'in Cenaze Merasiminde Bir Genç Daha Siyonistlerce Şehid Edildi

İşgal rejiminin zindanlarında gördüğü kötü muameleden dolayı muhtelif hastalıklara maruz kalan ve bugün (10 Nisan Cuma) sabah Batı Yaka'nın El-Halil şehrindeki Mizan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Şehit Cafer Ivad'ın cenaze törenine katılan ve işgalcilerin saldırıları sonucu yaralanan Filistinli gençlerden birinin hastanede şehit olduğu haber verildi. 

Görüntülenme: 1034 Tarih: 10 Nisan 2015 11:12
Şehid Cafer'in Cenaze Merasiminde Bir Genç Daha Siyonistlerce Şehid Edildi

Cenaze töreninden sonra verilen haberlerde işgal güçlerinin törene katılanlara gerçek mermilerle, plastik mermilerle, ses bombalarıyla ve gaz bombalarıyla saldırdıkları ve çok sayıda Filistinli gencin yaralandığı belirtilmişti.

Hastane kaynaklarından yapılan açıklamalara göre El-Halil'in Beytu Emr kasabasında düzenlenen cenaze töreninde işgalci askerlerin saldırılarına maruz kalan Filistinli gençlerden 29 yaşındaki Ziyad Ömer Ivad aldığı yaraların etkisiyle hayatını kaybetti.

Aynı zamanda şehit Cafer Ivad'ın da amcasının oğlu olan Ziyad Ömer Ivad'ın işgalci askerlerin saldırısında ağır yara almasının üzerine El-Halil şehrinin merkezindeki Halk Sağlık Merkezi'ne getirildiği ve göğsüne iki gerçek merminin isabet ettiği görülen Ziyad Ömer Ivad'ın tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı ve hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi.

El-Halil'deki Kızılay teşkilatı tarafından yapılan açıklamada buradaki Halk Sağlık Merkezi'ne altı yaralı getirildiği, çoğunluğunun durumunun orta derecede olduğu ancak Ziyad'ın durumunun ağır olduğu ifade edildi.

İşgalcilerin saldırılarında ayrıca birçok kişi kullanılan gaz bombalarının etkisiyle baygınlık geçirdi ve boğulma tehlikesi yaşadı. Bu şekilde rahatsızlık geçirenler de muhtelif sağlık merkezlerinde tedavi altına alındılar.

Olaylara şahit olanlar işgal güçlerinin cenaze merasimini takip ederken çevredeki evlerin çatılarına çıktıklarını ve buradan cenaze konvoyuna katılanlara silahlarla ateş ettiklerini dile getirdiler.

fiem

Yorumlar