Hamas'tan İnsanlık Dersi

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Dr. Mahmud Zehhar bugün (10 Nisan) okuduğu Cuma hutbesinde Filistinli özgürleştirilmiş esirlerden olan Cafer Ivad'ın işgal zindanlarında gördüğü kötü muamelelerden dolayı maruz kaldığı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmesi üzerinde durdu.  

Görüntülenme: 1177 Tarih: 10 Nisan 2015 08:09
Hamas'tan İnsanlık Dersi

Dr. Zehhar, bugün Gazze'nin Zeytun mahallesinde bulunan Tevvabin Camisi'nde okuduğu Cuma hutbesinde esir Cafer Ivad'ın işgal zindanlarında maruz kaldığı kötü muameleden ve insanlık dışı uygulamalardan dolayı maruz kaldığı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmesinin işgal rejimi açısından bir utanç ve yüz karası olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Biz işgalcilerin esirlerine, sağlık hizmetlerinin ihmali ve tecrit gibi muamelelerde bulunmak suretiyle onların bizim esirlerimize yaptıklarının aynısını yapmıyoruz. Bu konuda onların daha önceki esirleri Gilad Shalit'e yaptığımız muamele en açık örnektir."

Mahmud Zehhar hutbesinde Filistin özerk yönetimini de özgürleştirilen esir Cafer Ivad'ın hayatını kaybetmesinden sorumlu tuttu. Zehhar, özerk yönetimin işgal rejimiyle güvenlik işbirliğini sürdürmesinden dolayı bu sorumluluğu yüklendiğini ifade etti. O yüzden özerk yönetime, işgal rejimiyle arasındaki güvenlik işbirliğine son vermesi çağrısını bir kez daha yineledi. Zehhar bu işbirliğinin, başta esirler meselesi olmak üzere Filistin davasıyla ilgili bütün meselelere olumsuz bir şekilde yansıdığına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar