El-Arub'da Çatışma

Dün Batı Yaka'nın El-Halil şehrinin kuzeyinde yer alan El-Arub mülteci kampında gerçekleştirilen Cuma eylemine siyonist işgal güçlerinin silahlarla ve bombalarla müdahale etmesi üzerine çatışmalar çıktı.  

Görüntülenme: 860 Tarih: 11 Nisan 2015 16:51
El-Arub'da Çatışma

 Çatışmalarda işgalcilerin kullandığı mermiler ve bombalar yüzünden Filistinli gençlerden yaralananlar ve boğulma tehlikesi yaşayanlar olduğu haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre çatışmalar El-Arub mülteci kampının giriş kısmında işgalci askerlerin müdahaleleri sebebiyle meydana geldi. Buradaki müdahalelerinde işgalciler Filistinli gençlere karşı plastik kaplamalı madeni mermiler, gaz bombaları ve ses bombaları kullandılar. Atılan mermiler ve bombalar bazı gençlerin yaralanmasına veya boğulma tehlikesi yaşamasına neden oldu.

Olaylar üzerine işgal güçleri askerî araçlar ve takviye birlikler gönderdiler. Böylece kampın girişinde büyük bir askerî kalabalık oluştu. Toplanan askerler aynı zamanda etraftaki evlerin çatılarına çıkarak gösterici gençleri takibe aldı ve saldırılar düzenlediler.

İşgal güçleri bugün Cuma namazından sonra, El-Halil'in Beyti Emr kasabasında da şehit Cafer Ivad'ın cenaze törenine katılanlara saldırarak bir kişinin şehit olmasına birçok kişinin de yaralanmasına neden olmuşlardı. Saldırıda şehit edilen genç ise, işgal rejiminin zindandaki insanlık dışı muameleleri yüzünden sağlığı kötüleştikten sonra Filistinlilere ait bir hastanede tedaviye alındıktan sonra bugün sabah hayatını kaybeden Cafer Ivad'ın amcasının oğlu Ziyad Ömer Ivad idi.

Yorumlar