Esir Vekiller Konusunda Filistin Yönetimine Çağrı

Gazze'de dün düzenlenen panele katılanlar, Filistin Yönetimi'nden esirler ve esir milletvekilleri konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini, konuyu öncelikleri arasına alarak uluslararası mahfillerde gündeme getirmesini istedi.  

Görüntülenme: 981 Tarih: 13 Nisan 2015 05:23
Esir Vekiller Konusunda Filistin Yönetimine Çağrı

Panelde, işgal rejimi aleyhinde Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde ve diğer uluslararası mahkemelerde dava açılması çağrısı dile getirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin Parlamentosu'ndaki grubu "Değişim ve Islah" tarafından düzenlenen ve esir milletvekilleri sorununun ele alındığı panelde, milletvekillerinin esir alınarak işgal zindanlarında tutulmasına Filistin Parlamentosu'nun yeniden aktif hale getirilerek cevap verilmesi gerektiği dile getirildi.

Filistin Yönetimi'ni kısır Oslo projesini terk etmeye, hakların elde edilmesi için Amerikalılara ve Siyonistlere bel bağlamaktan vazgeçmeye davet eden panelistler, tüm taraflardan uzlaşı anlaşmasının maddelerinin uygulanmasını, Filistin Kurtuluş Örgütü ve Filistin Parlamentosu'nun aktif hale getirilmesini istedi.

Panelde ayrıca esir milletvekilleri sorununun gündeme taşınması için uluslararası bir konferans düzenlenmesi çağrısında bulunuldu.

fiem

Yorumlar