Hamas Hükümeti Eleştirdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uzlaşı hükümetinin Huhuki ve İdari Komite'yi tek yanlı olarak teşkil etmesinin söz konusu komitenin uzlaşıyla oluşturulması konusundaki son anlaşmayı görmezden gelmek anlamına geldiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1341 Tarih: 13 Nisan 2015 12:50
Hamas Hükümeti Eleştirdi

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, komitenin tek yanlı olarak teşkil edilmesinin uzlaşı hükümetinin direnişe kucak açtığı için Gazze'yi cezalandırmak ve bölünmeyi kökleştirmek için Mahmud Abbas'ın elinde oyuncak haline geldiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Ebu Zuhri, oluşturulan Hukuki ve İdari Komite'nin alacağı kararların tümüyle geçersiz olacağını ve hiçbir kıymetinin olmayacağını belirtti.

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki bir önceki hükümet döneminde göreve başlayan memurların durumlarını gözden geçirecek Hukuki ve İdari Komite'nin yeniden oluşturulmasına ve sonuçlarının kapıların teslim edilmesi konusuyla bağlantılandırılmasına karar vermişti.

Uzlaşı hükümeti, geçen yıl Haziran ayında göreve geldiğinden bu yana Gazze Şeridi'nde Heniyye başkanlığındaki hükümet döneminde işe başlayan memurların maaşlarını vermeyi reddediyor. Buna karşılık, Heniyye başkanlığındaki hükümetin kurulmasıyla birlikte görevlerini bırakan ve yedi yıldır işe gitmeyen memurların maaşlarını düzenli olarak ödüyor.

fiem

Yorumlar