Hamas Silahları Bırakır mı?

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Müşir El-Mısri, Hamas Hareketi'nin silahsızlandırılmış bir Filistin devletine inanmadığını belirterek, "Doğudan önce Batı Kudüs'ün başkent olacağı bir Filistin devletinden başkasını kabul etmiyoruz" dedi.  

Görüntülenme: 1180 Tarih: 13 Nisan 2015 12:20
Hamas Silahları Bırakır mı?

Hamas Hareketi Kadın Kolları'nın Cuma günü kutlanacak Esir Günü dolayısıyla bu sabah (13 Nisan Pazartesi) Gazze'deki Kızılhaç binası önünde düzenlediği gösteriye katılan El-Mısri, işgal zindanlarında tıbbi ihmal nedeniyle 200 esirin şehit olduğunu ve işgal zindanlarında halen 1500 hasta esir bulunduğunu söyledi.

Esirler davasını görmezden gelen her siyasi sürecin, esirler davasını içermeyip devletten ve silahsızlandırılmadan bahseden vaatlerin hiçbir kıymeti olmadığını kaydeden El-Mısri, esirlere yapılacak en güzel iyiliğin onları yeniden ailelerine ve evlerine kavuşturmak olduğunu belirtti.

Milletvekili El-Mısri, Hamas Hareketi olarak esirlerin fedakarlığına karşılık onları yeniden ailelerine kavuşturmaya yemin ettiklerini ifade etti.

Konuşmasında esirlere selam gönderen ve özgürlüğe kavuşacakları günün çok yakın olduğunu söyleyen El-Mısri, "Halk kutsal davanın etrafında kenetlendikçe direniş ve El-Kassam Tugayları esirleri kurtarmak için toprağın üstünde ve altında elinden geleni yapacaktır" dedi.

fiem

Yorumlar