Şeyh İkrime'den Tarihi Uyarı!

Yüksek İslami Heyet Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, fanatik Yahudi cemaatlerinin Kudüs'teki Et-Tenkeziyye Medresesi'ni sinagoga dönüştürme, İslami kimliğini değiştirme ve tarihi izlerini silme planları konusunda uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 1150 Tarih: 14 Nisan 2015 12:58
Şeyh İkrime'den Tarihi Uyarı!

Şeyh İkrime Sabri, bugün (14 Nisan Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Memluklar döneminden kalma tarihi bir bina ve İslami vakıf olan Et-Tenkeziyye Medresesi'nin Mescid-i Aksa'nın batı yönündeki dış duvarı hizasında olduğunu, güney yönünden Burak Alanı'na baktığını, Memluklar döneminde Kudüs'ü yöneten ve 1340 yılında vefat eden Prens Tenkez En-Nasıri tarafından yaptırıldığını söyledi.

Et-Tenkeziyye Medresesi'nin hicri 729, miladi 1328 yılında eğitim ve yetimhane olarak yaptırıldığını kaydeden Şeyh İkrime Sabri, iki katlı binada namazgâh ve mihrap bulunduğunu ifade etti.

Binanın üst katının geçen yüzyılın otuzlu yıllarında Kudüs Müftüsü Hacı Emin El-Hüseyni tarafından ofis olarak kullanıldığını ve daha sonra Şer'i Mahkeme tarafından kullanıldığını kaydeden Şeyh İkrime Sabri, ellili yıllardan 1969'a kadar ise Kudüs Şeriat Lisesi olarak kullanıldığını ve 1969'da işgal ordusunun binayı işgal ederek öğrencileri kovduğunu belirtti.

İşgal güçleri Et-Tenkeziyye Medresesi'ni işgal ettiğinde Şeyh İkrime Sabri, binada bulunan Kudüs Şeriat Lisesi'nin müdürü olarak görev yapıyordu.

fiem

Yorumlar