Siyonistlerin Kanlı Eli Yemen'de

İsrail ve diğer bazı ülkeler, tekfirci terör örgütlerini şimdi de Yemen'e gönderiyor.  

Görüntülenme: 983 Tarih: 15 Nisan 2015 08:37
Siyonistlerin Kanlı Eli Yemen'de

İsrail'in bölgedeki tekfirci teröristlerin Yemen'e gönderilmesinde aktif rol aldığı bildirildi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail ve diğer bazı ülkelerin bölgedeki terör örgütü mensuplarının bir bölümünü Yemen'e kaydırdıklarını söyledi.

Abdullahiyan, "Bölge içindeki ve dışındaki gizli servisler 2 aydır siyonist rejimle bağlantılı olarak Suriye, Irak ve diğer yerlerdeki IŞİD unsurlarını Güney Yemen'e göndermeye çalışıyorlardı ki bunu yaptılar" ifadesini kullandı.

Nijerya ve Somali'deki 'Boko Haram' ile 'El Şebab' teröristlerinin aynı şekilde Yemen'e gönderildiğini belirten Abdullahiyan, El Kaide'nin de öteden beri bu ülkedeki varlığının bilindiğini dile getirdi.

Abdullahiyan, Ensarullah Hareketi'nin ordu ve halkın desteğiyle terör örgütlerine karşı başarılı bir şekilde mücadele ettiğini belirtti.

Suudi Arabistan'ın insan gücü ve lojistik destek verdiği, ABD ile İsrail'in de silah ve mali yardımda bulunduğu El Kaide ve IŞİD gibi terör örgütleri, Yemen'de etkili olmaya çalışıyor.

Yabancı tekfirci teröristlerin Yemen'i ele geçirmesine izin vermeyeceğini açıklayan Ensarullah Halk Hareketi, Suudi Arabistan öncülüğünde sürdürülen saldırılara da karşı koymaya çalışıyor.

on4haber

Yorumlar