Mervan El Bergusi'den Filistin Yönetimine Ağır Eleştiri

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyelerinden esir milletvekili Mervan El-Bergusi, işgal zindanlarından kurtarılması için Filistin Yönetimi'nin hiçbir ciddi girişimde bulunmadığını ifade ederek, 14 yıldır aralıksız işgal zindanlarında tutulduğuna dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1695 Tarih: 16 Nisan 2015 15:26
Mervan El Bergusi'den Filistin Yönetimine Ağır Eleştiri

Mervan El-Bergusi, Esir Kulübü tarafından bu sabah (16 Nisan Perşembe) medyaya dağıtılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan söyleşide, bu yılın kendisi ve işgal zindanlarındaki Filistinli esirler için son yıl olmasını dileyerek, özgürlüğün yakın olduğunu ve işgalin mutlaka sona ereceğini belirtti.

Esirlerin işgal zindanlarında zor şartlarda yaşam savaşı verdiklerine dikkat çeken El-Bergusi, esirlerin kazanımlarını korumak için esir hareketinin sürekli mücadele içerisinde olduğunu söyledi.

Uzlaşı hükümetinin başarısız olduğunu, uzlaşının aksadığını ve henüz ortak bir liderlik teşkil edilemediğini bildiren El-Bergusi, uzlaşı hükümetini kapıların açılarak Gazze Şeridi'nin yeniden imarının bir an önce başlaması için çaba sarf etmeye davet etti.

Mervan El-Bergusi, Gazze halkının da ev, kesintisiz elektrik, temiz su, sağlık hizmetleri, okul, iş fırsatı ve onuruyla yaşama hakkı olduğunu dile getirdi.

Yorumlar