Mervan El-Bergusi, Esir Kulübü tarafından bu sabah (16 Nisan Perşembe) medyaya dağıtılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan söyleşide, bu yılın kendisi ve işgal zindanlarındaki Filistinli esirler için son yıl olmasını dileyerek, özgürlüğün yakın olduğunu ve işgalin mutlaka sona ereceğini belirtti.
Esirlerin işgal zindanlarında zor şartlarda yaşam savaşı verdiklerine dikkat çeken El-Bergusi, esirlerin kazanımlarını korumak için esir hareketinin sürekli mücadele içerisinde olduğunu söyledi.
Uzlaşı hükümetinin başarısız olduğunu, uzlaşının aksadığını ve henüz ortak bir liderlik teşkil edilemediğini bildiren El-Bergusi, uzlaşı hükümetini kapıların açılarak Gazze Şeridi'nin yeniden imarının bir an önce başlaması için çaba sarf etmeye davet etti.
Mervan El-Bergusi, Gazze halkının da ev, kesintisiz elektrik, temiz su, sağlık hizmetleri, okul, iş fırsatı ve onuruyla yaşama hakkı olduğunu dile getirdi.
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
