Siyonist İşgalciler Esirler Konusunda Taahhütlerini Yerine Getirmedi!

Bugün (17 Nisan Cuma) Filistin Esirler Günü olması münasebetiyle Filistinli esirler hakkında hazırlanan raporda işgal zindanlarında esaretin kıdemlileri hakkında da bilgi verildi. 

Görüntülenme: 1057 Tarih: 17 Nisan 2015 11:36
Siyonist İşgalciler Esirler Konusunda Taahhütlerini Yerine Getirmedi!

Bu bilgilere göre siyonist işgal rejimiyle FKÖ arasında imzalanan Oslo İlkeler Anlaşması'ndan bu yana birçok kez esir değişimi yapılması ve Filistinli esirlerin özgürleştirilmesi konusunda muhtelif anlaşmaların kabul edilmiş olmasına rağmen işgal zindanlarında hâlen 1993 Oslo İlkeler Anlaşması öncesinde tutuklanmış otuz esir bulunuyor.

Normalde söz konusu esirlerin tümünün 4 Eylül 1999 tarihinde işgal rejimiyle Filistin özerk yönetimi arasında imzalanan Şarmu'ş-Şeyh Anlaşması gereğince serbest bırakılmış olmaları gerekiyordu. Çünkü bu anlaşmada işgal rejimi 13 Eylül 1993 ve 4 Mayıs 1994 tarihleri yani Oslo İlkeler Anlaşması'nın kabulüne ve Özerk Yönetim'in kurulmasına tekabül eden tarihler öncesinde göz altına alınmış Filistinlilerin tümünü serbest bırakmayı kabul etmişti.

Fakat işgal rejimi bu konudaki taahhüdünü yerine getirmedi ve Özerk Yönetim'in kurulmasına tekabül eden 4 Mayıs 1994'ten önce gözaltına alınmış 32 esir hâlen zindanda tutuluyor. Bunlar yirmi yıldan fazla süredir esaret altında tutuluyorlar. Onlardan 30'u da Oslo İlkeler Anlaşması'nın imzalanması öncesinde esaret altına sokulmuşlar. Bunlardan 16 kişi esaret altında 25 yıllarını tamamlamış durumda. İki esir de 32 yıldan fazla süredir esaret altında tutuluyor.

Bunlar Filistin'deki esirlerin en kıdemlileri ve genç yaşlarında zindanlara girmiş, şimdi demir parmaklıkların arkasında, zindan çatılarının altında veya yazın son derece sıcak kışın da soğuk havanın hüküm sürdüğü çöldeki esir kamplarında yaşlanmış durumdalar.

fiem

Yorumlar