Siyonist İsrail Zindanlarında Kaç Filistinli Şehid Oldu?

Bugün (17 Nisan Cuma) Filistin Esirler Günü olması münasebetiyle Filistinli esirler hakkında hazırlanan raporda işgal rejimi tarafından şehit edilenlerden kasten veya ihmal yoluyla şehit edilenler hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi.  

Görüntülenme: 898 Tarih: 17 Nisan 2015 21:13
Siyonist İsrail Zindanlarında Kaç Filistinli Şehid Oldu?

1967 Haziran Savaşı'nda gerçekleştirilen işgalden bu yana esir edilen Filistinlilerden 206 kişi şehit edildi. Bunlardan 71 kişi sorgulama esnasında veya esir kampında uygulanan kasıtlı işkenceler sebebiyle hayatını kaybetti. 54 Filistinli ise tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetti. 74 esir ise gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra kasıtlı bir şekilde gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit oldu. Bu şekilde şehit edilenlerden 7 kişi zindanların içinde gerçekleştirilen saldırılarda doğrudan mermilere hedef olarak hayatını kaybetti.

Bunlar zindanların veya esir kamplarının içinde kasten veya ihmal yoluyla şehit edilenler. Ayrıca onlarca Filistinli esir de sağlık durumlarının iyice kötüleşmesi sebebiyle serbest bırakılmalarından sonra yapılan tıbbi müdahalelerin sonuç vermemesi sebebiyle hayatlarını kaybettiler. İşgal rejimi insanlık dışı muameleleri ve ihmal yöntemiyle ölüm noktasına çok yaklaştırdığı birçok Filistinliyi de artık sağlıklarının kurtarılamayacağından emin olduktan sonra serbest bırakıyor ve dışarı çıkmalarından sonra ölümle burun buruna gelmelerine neden oluyor.

Hâlen işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden 1500 kişinin de maruz kaldıkları kötü şartlar, kötü muameleler ve sağlıksız beslenme sebebiyle çeşitli hastalıklardan muzdarip oldukları ifade ediliyor. Bunlara da yeterli tıbbi müdahale ve tedavi işlemi yapılmıyor.

Hastalıklı olanlardan 70 kişinin bedensel rahatsızlıkların yanı sıra psikolojik sorunlar da yaşadıkları ifade edildi. 24 esir ise kanser hastalığına yakalanmış durumda. 16 esir de Remle'deki hapishane revirinde sürekli gözlem altında tutuluyor.

fiem

Yorumlar