Heniyye'den Net Mesaj!

Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan yardımcısı İsmail Heniyye, hareketlerinin işgal rejimiyle müzakere içinde olduğuna dair haberleri yalanlayarak; "bizim işgal rejimiyle müzakeremiz masa başında değil ancak silahla olur" dedi.  

Görüntülenme: 1254 Tarih: 17 Nisan 2015 08:49
Heniyye'den Net Mesaj!

Filistinli esirlerin de özgürlük baharını yaşayacaklarını dile getiren Heniyye, Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın da bugün geçtiğimiz yaz işgal rejiminin saldırısı üzerine patlak veren "Yenilmiş Yaprak Savaşı"ndaki durumuna nispetle daha güçlü olduğunu dile getirdi.

İsmail Heniyye, Hamas'ın Filistinli esir ailelerini onurlandırma amacıyla dün (16 Nisan Perşembe) akşam Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde düzenlediği törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Kendileri müzakere okulundan gelen bazı Filistinli liderler, Hamas'ın da düşmanla müzakere içine girdiğini ileri sürüyorlar. Ama biz onlara aynen Rantisi'nin dediğini diyoruz: Evet Hamas'ın mücahitleri ve Kassam Tugayları düşmanla diyalog ve müzakere yaptılar. Ama kuvvetle, savaşla, şehadetle ve cihad meydanlarında. Biz halkımıza, Filistin halkının evlatlarına diyoruz ki Hamas, ilkelerine, prensiplerine ve çizgisine bağlıdır. Sergilemiş olduğu tavır için yetecek güç ve cesarete de sahiptir. Siyonist düşmanla iddia edildiği şekilde herhangi bir görüşme ise Hamas'ın masasında mevcut değildir."

Heniyye, karşı karşıya olduğu zor şartlara ve ablukanın devam ediyor olmasına rağmen Hamas'ın askerî kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nın da bugün Yenilmiş Yaprak Savaşı'ndaki durumuna nispetle daha güçlü olduğunu, sabır ve kararlılıkta yeni stratejiler geliştirdiğini ve Allah'ın izniyle zafere götürecek yeni kazanımlar elde ettiğini vurguladı.

fiem

Yorumlar