Raid Salah Yıkım Kararları Konusunda Siyonist Rejimi Uyardı!

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslâmî Hareket'in lideri ve Mescidi Aksa'nın bekçisi unvanıyla meşhur olan Şeyh Raid Salah bugün okuduğu Cuma hutbesinde işgal rejiminin 1948'de işgal edilmiş bölgede yıkmış olduğu her şeyi yeniden inşa edeceklerini söyledi. 

Görüntülenme: 1810 Tarih: 17 Nisan 2015 16:00
Raid Salah Yıkım Kararları Konusunda Siyonist Rejimi Uyardı!

1948'de işgal edilmiş bölgenin orta kısmında yer alan ve işgal güçlerinin geçtiğimiz günlerde ruhsatsız iddiasıyla yıktığı beş evin bulunduğu Dehmeş köyünün ahalisiyle dayanışma amacıyla Cuma namazını bu köyde kılan ve hutbe okuyan Raid Salah, işgal rejiminin resmi kurumlarını da yüzlerce yıkım kararı çıkarmalarından dolayı uyardı.

Raid Salah, Dehmeş, Kefer Kuna, Nakab ve Remle başta olmak üzere Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin birçok köyünde ve yerleşim alanında yüzlerce ev hakkında "ruhsatsız" iddiasıyla yıkım kararı çıkardığına dikkat çekerek işgal rejiminin bu kararlarının amacının o yerlerin ahalisini göçe zorlamak ve oraları boşaltmak olduğunu dile getirdi.

Şeyh Salah hutbesinde şu ifadelere yer verdi:

"Filistin'in içindeki 60 bin eve kadar uzanacak yıkım kararları da çıkarılsa biz toprağımızı omzumuzda bir emanet olarak taşıma ve Yüce Allah'a kavuşuncaya kadar bu topraklar üzerinde kalma konusunda vicdanlarımıza söz verdik. Bu, İsrail kurumlarının Araplara yönelik olarak uyguladığı ırkçı siyasettir. Bu mesele artık İsrail'in sağ veya sol hükümetine kalmış bir mesele değildir. Onlar tüm taraflarıyla topraklarımızı bizden almak ve bizi evlerimizden çıkarmak istiyorlar. İşgalcilerin halksız bir toprak ve vatan isteme projelerinin özü budur."

Yüksek İzleme Konseyi'nin çağrısıyla Cuma namazı için Dehmeş köyüne toplanan büyük bir kalabalık aynı zamanda Cuma namazından sonra işgal rejiminin yıkım kararlarını protesto amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

fiem

Yorumlar